Te från Wendelins och shopping

Hej alla mina fashionabla följare! Idag tänkte jag dela med mig av min senaste shoppingrunda på stan och avsluta dagen med ett härligt te från Wendelins eko serie. Som ni kanske redan vet är Wendelins en av mina favoriter när det kommer till te. Så jag kunde inte motstå frestelsen att ta med mig en påse hem efter att ha sprungit runt på stan hela dagen.

Min dag började tidigt med en uppiggande kopp te och en snabb titt på mina sociala medier. För att se vad som händer i modevärlden. Därefter klev jag ut genom dörren och gav mig ut på en härlig shoppingrunda.

Min första anhalt var en av mina favoritbutiker, där jag letade efter en ny outfit till mitt nästa event. Jag hittade den perfekta klänningen som var både elegant och modern, med en härlig touch av färg. Sedan gick jag vidare till min favoritaccessoarbutik där jag hittade ett par fantastiska örhängen och en matchande clutchväska för att komplettera min look.

Efter shoppingen

Efter att ha shoppat klart ville jag belöna mig själv med något sött och gott. Jag passerade en av mina favoritbagerier och kunde inte motstå en chokladcroissant och en latte med mandelmjölk. Så gott!

Efter att ha mättat min sötsugna mage kände jag att jag behövde något för att rensa mina sinne och sänka tempot. Då kom jag ihåg mitt favorit te, Wendelins. Jag har varit en fan av deras te länge. Varje gång jag dricker te så är det just från det märket jag dricker. Jag är förälskad i deras sortiment och deras passion för hållbarhet och ekologiska produkter.

När jag kommer hem slänger jag mig i soffan, tänder några ljus och sätter på min favoritplaylist. Jag tar fram min fina kopp och häller upp mitt te från Wendelins eko serie. Doften är ljuvlig och smaken är helt fantastisk. Det är precis vad jag behövde efter en lång dag på stan.

Jag sätter mig tillbaka och tar några djupa andetag och njuter av min stund. Jag tänker på hur fantastiskt det är att kunna unna sig något gott samtidigt som man vet att man gör något bra för sin kropp och för miljön. Att handla ekologiska

5 roliga fakta om te

  1. The var en gång så dyrbart att man då kallade de “flytande guld”. På 1700-talet var te så eftertraktat och dyrt i Europa att man ofta förvarade de i värdefulla te-kistor låsta med nycklar.
  2. Man anser att Teet “Oolong” är den mest komplicerade te-sorten att tillverka. Man måste plocka bladen vid exakt rätt tidpunkt och processa dom på ett speciellt sätt för att uppnå den unika smaken och doften.
  3. The innehåller koffein, men inte i lika höga halter som kaffe. En kopp te innehåller vanligtvis mellan 15-70 mg koffein, medan en kopp kaffe innehåller runt 95 mg.
  4. Det finns en the-sort som kallas “cat poop tea” eller “kopi luwak tea”. Detta te tillverkas av bönor som har passerat genom magen på en asiatisk palmcivet och sedan samlats in från dess avföring. Detta te anses vara en delikatess i vissa delar av världen.
  5. Enligt en kinesisk legend upptäckte man te av en kejsare som hade kokande vatten under en trädgren, och blad föll in i vattnet. Han bestämde sig för att prova drycken och blev förtjust i dess smak och förmåga att öka koncentrationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *