The english bookshop i Uppsala

The English Bookshop i Uppsala – En Guide till dess Historia och Utbud

The english bookshop i Uppsala
The english bookshop i Uppsala

The English Bookshop i Uppsala är en av de mest populära bokhandlarna i staden känd för sitt stora utbud av engelskspråkiga böcker. Bokhandeln ligger på Svartbäcksgatan 19 och är en favorit bland både lokalbefolkningen och turister.

Bokhandeln har funnits i över 30 år och har ett brett utbud av böcker inom alla genrer, från skönlitteratur till facklitteratur, barnböcker till klassiker. Personalen är kunnig och vänlig och hjälper gärna till att hitta rätt bok för varje kund. Dessutom har bokhandeln en mysig atmosfär som gör det till en trevlig plats att tillbringa en eftermiddag med att bläddra i böcker.

The English Bookshop i Uppsala är också känd för att vara en plats för litterära evenemang, inklusive boksigneringar, författarsamtal och poesikvällar. Bokhandeln har välbesökta evenemang varje månad, vilket gör det till en viktig del av stadens kulturella scen.

Historik

Grundandet av butiken

The English Bookshop i Uppsala grundades den 18 november 1995 i ett gammalt grönt uthus från 1826 på Svartbäcksgatan 30 i Uppsala. Butiken öppnades av Jan Smedh och Ulrika Jannert och var från början en bokhandel specialiserad på engelskspråkig litteratur.

Milstolpar

Sedan starten har The English Bookshop i Uppsala vuxit och utvecklats. År 2001 flyttade butiken till större lokaler i en byggnad från 1775 rakt över gatan från stadsbiblioteket. Butiken har även blivit prisbelönt, år 2018 utnämndes den till vinnare i den internationella klassen Bookstore of the Year på Londons bokmässa.

Under åren har butiken arrangerat en rad olika evenemang, som boksigneringar, bokcirkelträffar och författarbesök. The English Bookshop i Uppsala har blivit en viktig mötesplats för engelskspråkiga bokälskare i Uppsala och har även lockat besökare från andra delar av Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *